Орлин Горанов и “Акага” с голям концерт в зала 1 на НДК

09:50, 18 апр 19 / Култура 25 1409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Орлин Горанов и “Акага” ще направят голям съвместен концерт тази есен. Спектакълът “Споделено” ще бъде на 30 ноември в зала 1 на НДК.

Изпълнителят на “Светът е за двама”, “Да започнем отначало”, “Детски спомен” ще представи най-популярните си хитове, но с нови и съвсем различни аранжименти. Песните ще бъдат смесица между поп, джаз, фънк, евъргрийн и класика.

В концерта ще се включат и полуфиналистките от миналия сезон на “Гласът на България” трио “Тринити”. Те ще влязат в ролите на беквокалистки, но и ще партнират на Орлин Горанов по време на изпълненията на дуетните му парчета.

На сцената ще се качат и момичетата от Destiny Quartet - Гергана Алексиева - цигулка, Звезделина Халтъкова - цигулка, Ивелина Туджарова - виола, и Лора Табакова - виолончело. В репертоара на четирите музикантки са включени класически композиции с модерни аранжименти. Голям принос за успеха на квартета има италианският продуцентски екип, с който четирите момичета работят. Един от тях е Маурицио Абени, който е работил с Андреа Бочели и с вече покойния аржентински и италиански композитор с български корени Луис Бакалов. Зад българките стои и саунд инженерът Марко Страчони, в чиято професионална биография фигурират над 500 саундтрака към световни филмови ленти.

Специално участие в концерт-спектакъла “Споделено” на Орлин Горанов и “Акага” ще имат също китаристът Цветан Недялков и Ясен Велчев на клавишни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама