''Студентски град'' става кампус

11:10, 18 апр 19 25 1466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Студентски град'' може да се превърне в кампус. Целта не е да се изграждат още общежития, а да се постоят обществени сгради, които да станат център за срещи и събития на учащите се. Идейните проекти за това се събират до 7 май. 

Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев разкри пред Bulgaria ON AIR идеята за изграждане на кампус е още от 2008 година. Той обаче допълни, че това е много сложна задача, тъй като има много проблеми със собствеността на терените.

"Целта на проекта е да видим как би изглеждал този кампус. Идеята за подобно нещо е още от 2008 година с възлагането на регулационния план на ''Студентски град''. Процедурата обаче изключително трудна, като се имат предвид проблемите със собствеността на терените тук. Точно тази територия е добра възможност да видим как хората си представят този кампус - общежития, паркоместа, право на достъп. Всеки, който иска може да участва в проекта и да даде своята идея", каза Дилчев.

Кметът също така обясни, че няма как кампуса да обхване целия ''Студентски град''. Въпреки това той е категоричен, че изграждането на подобно нещо ще спомогне за въвеждането на ред в района.

"Нямаме възможност кампуса да обхване целия ''Студентски град''. В плана са предвидени 12 малки кампуси, чиято цел е да бъде въведен ред тук. Когато проекта бъде готов и сметките са ясни ще говорим за финансиране. Всеки е отговорен за средата, в която живее", разказа Дилчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама