Какъв е срокът на годност на замразените продукти

13:00, 21 апр 19 25 1438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Замразените зеленчуци са истинско спасение за работещите домакини – намират се във всеки супермаркет, осигуряват разнообразие и се приготвят за минути.


В тези случаи е хубаво да знаем коя храна все пак е годна за консумация, защото макар и замразена, тя си има срок на годност.

Изпечен хляб и кифлички

Те могат да се използват два до три месеца след замразяването, докато за тестото годността е само един месец.

Плодове

Парчетата плодове се съхраняват замразени до четири месеца. За цитрусите е до три месеца, а за останалите плодове - до девет месеца.

Замразени зеленчуци

Невероятно, но и те си имат срок на годност, и той е осем месеца.

Месо

Неговото време за съхранение във фризера варира. Девет месеца е срокът за агнешкото месо. Една година е за пилешкото и пуешкото месо, ако е цяло, но ако птицата е нарязана на парчета, то крайният срок е девет месеца. Пърженото пиле пък може да се съхранява до четири месеца.

Мляното месо трябва да стои във фризера не повече от четири месеца, като същото важи за черния дроб. На телешкото годността е само четири месеца, а на свинското между четири и шест.

Риби

Тънките филета от риба могат да стоят във фризера до шест месеца, а за някои риби, като сьомгата например, срокът е само три месеца. Сготвената риба трябва да се съхранява само за два месеца.

Млечни продукти

При тях срокът е до девет месеца, изключение прави маргаринът, за който е до една година. По-малка е и годността на млякото - най-много шест месеца.

Супи с месо

Те траят максимум три месеца, като същото важи и за супи със зеленчуци.

Сладолед

Годността на сладоледа, дадена от Reader's Digest е  не повече от два месеца във фризера, пише Lifestyle.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама