ГЕРБ и БСП с по шестима депутати в ЕП, сочат нови прогнози

11:45, 18 апр 19 / Политика 25 1459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент публикува нова серия от прогнози за разпределението на местата в следващия Европарламент, в който вече изчисленията са на база 751 места, предвид отлагането на Brexit.

Според прогнозата за България ГЕРБ и БСП ще пратят по шестима евродепутати в новия ЕП в резултат на изборите на 26 май. ДПС ще имат двама представители, а ВМРО, „Демократична България“ и ВОЛЯ - по един.

На ниво ЕС Европейската народна партия (ЕНП) ще остане най-големия блок със 180 евродепутати, следвана от социалистите и демократите – 149. Алиансът на либералите и демократите (АЛДЕ) ще е трети със 76 представители в следващия ЕП.

За сравнение в момента ЕНП имат 216 депутати, а групата на социалистите и демократите е съставена от 186. АЛДЕ в момента е четвърти по големина блок с 69 евродепутати.

Нито една от анкетите, използвани за пресмятането на прогнозираните места, не е била поръчвана от Европейския парламент. Това са публично достъпни проучвания на общественото мнение, публикувани от ясно идентифицирани национални институти в отделните държави членки. Използвани са само анкети от надеждни източници, подчертават от ЕП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама