ЦИК тегли жребия за евроизборите на 24-ти април

14:00, 18 апр 19 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще тегли жребия за номерата на партиите и коалициите на 24-ти април от 15:00 часа.

2 090 заявления са постъпили за разкриване на секции в чужбина.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че до 17-ти април са регистрирани 15 партии, 18 коалиции и 10 инициативни комитета. Отхвърлена е жалбата на Коалиция „За теб България“. На един инициативен комитет е отхвърлена жалбата, отказана е регистрация заради неточности в документацията. От началото на регистрацията са подадени общо 19 жалби.

"Три оферти са постъпили за доставчици на машини за гласуване. Седемчленен състав разглежда техническата документация на тримата участници", обяви Андреев.

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение за принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания за европейските избори.

Споразумението подписаха председателят на ЦИК Стефка Стоева и председателят на СЕМ София Владимирова. От СЕМ благодариха на ЦИК за доброто сътрудничество.

Ролята на медиите по време на предизборната кампания е по-важна от всякога. Фалшивите новите по време на кампания са с най-траен резултат, каза София Владимирова председател на СЕМ.

От медиите зависи какъв избор ще направят българските граждани, каза тя. Тя допълни, че се надява накрая на изборите да може да се отчете една добра кампания, която се е водила на нормален, европейски тон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама