Смъртно наказание грози американец, построил дом върху 20-метрова платформа край Пукет

17:00, 18 апр 19 / Свят 25 2325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американец и тайландската му приятелка са заплашени от смъртно наказание по обвинение, че са си построили „морска вила“ край бреговете на Тайланд.

Чад Елвартовски и приятелката му Супранее Тепдет се укриват, след като военноморските сили обявиха, че заплашват суверенитета на азиатското кралство.

Домът им се извисява над водата на 20-метрова платформа и е разположен на 19 км от о-в Пукет. Елвартовски настоява, че на разстояние над 20 км и поради това е извън юрисдикцията на Банкок.

„Военноморските сили откриха бетонна платформа в морето, на нея нямаше никого“, заяви Никорн Сомсук, полковник от полицията.

Според властите двойката не е поискала разрешение за издигането на дома си.

Ако двойката бъде призната за виновна в нарушаване на суверенитета на Тайланд, може да бъде хвърлена в затвора до живот и дори да бъде екзекутирана.

По непотвърдени данни Елвартовски е бил софтуерен инженер в американската армия, след което инвестирал в биткойни. Той е част от движение, което популяризира живота в международни води, така че да не се подчиняваш на законите, на която и да е страна. Пред АФП той заявява, че се крие на „доста сигурно място“.

Спорната постройка е издигната миналия месец, но властите я откриват едва сега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама