Зеленски пя песен на Еминем пред журналисти: Ще ги бием всичките

13:30, 21 апр 19 / Свят 25 1187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 130 000 служители на реда бдят за сигурността по време на днешния втори тур от президентските избори в Украйна, съобщи днес вътрешният министър Арсен Аваков, цитиран от ТАСС.

"Заедно с вас градим нова култура на изборния процес", добави той към своя пост във Фейсбук.

Осигурена е полицейска охрана за общо 197 окръжни избирателни комисии и почти 30 000 секции, информира по-рано украинската полиция. Работи създаден за случая оперативен щаб към вътрешното ведомство, също и регионални щабове. Органите на реда обещават информация за ситуацията на всеки два часа.

Като фаворит в този тур се очертава актьорът и новак в политиката Володимир Зеленски. Според допитванията той има всички шансове да смени настоящия държавен глава Петро Порошенко, станал непопулярен, тъй като не успя да сложи край на войната в източната част на страната и заради скандалите за корупция, компрометирали политическата класа.

Зеленски вече гласува в една от киевските изборни секции. "Не знам каква бе сутринта за вас, нашата е хубава (. . .) Жена ми пусна Еминем за настроение", каза той пред журналисти и по тяхна молба им изпя на английски няколко фрази от творбите на американския рапър.

"Всичко ще е наред, ще ги бием всичките", увери кандидатът. Той съобщи, че отива при своя екип, заедно с който ще анализира довечера изборните резултати, предаде БТА.

Преди да гласува в своята изборна секция, сегашният президент Петро Порошенко посети заедно със своята съпруга и един от синовете им Михайловската Златовърха катедрала в едноименния киевски манастир - главния храм на Православната църква на Украйна, призната за автокефална от Вселенската, но не и от Московската патриаршия. Заобиколени от бодигардове, тримата присъстват на богослужение, водено от предстоятеля на ПЦУ митрополит Епифаний.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама