Близките на убитата Виктория Маринова искат 450 000 лв. кръвнина

13:00, 22 апр 19 25 2064 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родителите и дъщерята на убитата журналистка Виктория Маринова искат общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й Северин Красимиров. Той запази мълчание пред репортерите, но пред магистратите каза, че си признава и много съжалява.

Северин Красимиров иска съкратено производство

За процеса от Германия пристигна майка му Надежда, която се тръшкаше на земята с викове и писъци, заради които се наложи охраната да я изведе, съобщи Marica.bg.

Защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати. Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря за три деяния - убийство, изнасилване и блудство, всички извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6-ти октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама