Студент по право от Молдова е един от обирджиите на банкомати в София и Пловдив

17:00, 22 апр 19 25 1532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

22-годишен студент по право от Молдова се оказа един от бандитите, взривили банкомати у нас. Бъдещият юрист Евгени Недялков призна за престъплението пред съда в Пловдив и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура.

Така, ако бъде признат за виновен, наказанието му ще бъде редуцирано с една трета.

Той заедно със свой приятел, украинец, който полицията все още издирва, миналата година взривили банкомат в столичния квартал “Люлин“, но не успели да вземат намиращите се вътре 77 000 лева. Дни по-късно разбили друго банково устройство, но в Пловдив, откъдето откраднали 215 000 лева. От откраднатата сума полицията открила в молдовеца само 600 лева.

"Той е израснал без баща. Имал е трудно, тежко детство. Майка му ги изоставила и заминала да работи в Турция като домашна помощничка. Той самият също ходил в Турция да работи в дърводелски цех, за да си плаща следването в Молдова. У него са били открити само 600 лева. Останалата част е била дадена в обменно бюро, но никой не знае къде е и какво е станала с нея", заяви адвокатът Светлана Паскалева, цитиран от Нова телевизия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама