Стартира проект на Интерпол, свързан с борбата с трафика на хора на Балканите

12:00, 23 апр 19 25 1025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първа среща по проект на ИНТЕРПОЛ, свързан с борбата с трафика на хора на Балканите, се проведе днес в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На нея участваха представители на Международната организация на криминалната полиция от България, Молдова, Босна и Херцеговина, Сърбия и Албания. В приветствието си главен комисар Георги Арабаджиев , зам.-главен секретар на МВР, и Кристиан Хензел, офицер за връзка на ФР Германия у нас, изразиха общата позиция, че успешното противодействие на този вид престъпление изисква обединени усилия на правоприлагащите институции и неправителствени сектори.

Заложената цел е с практическа насоченост, а целевата група са ръководни служители от Балканския регион. В този смисъл те поздравиха организаторите на проекта, планирали провеждането на специализирано обучение на правоприлагащите органи и агенции, включвайки разследващите на такъв вид престъпления, миграционните служби, националните централни бюра на ИНТЕРПОЛ и правните служби.

Амбицията е в рамките на проекта да се подготвят и изградят нови експерти, които да бъдат включени в групата на Международната организация на криминалната полиция за сартифицирани инструктури за борба с трафика на хора. 

Организатор на събитието е МОКП „ИНТЕРПОЛ“, проектът е финансиран от Министерството на външните работи на ФР Германия и посолството на ФР Германия у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама