В сряда ще е предимно слънчево

07:15, 24 апр 19 25 965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда ще бъде предимно слънчево с повече облаци сутринта над източните, а след обяд и над планинските райони, но почти без валеж. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури отново бързо ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието 13-15 градуса, в София около 21 градуса.
 
Над Черноморието по-значителна облачност ще има все още в сутрешните часове и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, но тя бързо ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Ще духа умерен южен, по високите части на Рила и Пирин западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но през втория ден ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места в планинските райони на Западна България са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват. Повишението на температурите ще продължи.

В събота и особено в неделя, на Великден, времето ще е нестабилно с развитие на купесто-дъждовна облачност. На много места ще има превалявания, дори придружени и от гръмотевици, по-активни ще са тези процеси следобед и в планинските райони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама