Три проекта в Община Горна Оряховица, свързани с околната среда

13:35, 24 апр 19 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три проекта в Община Горна Оряховица одобри Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“. Конкурсът на Министерството на околната среда е традиционен и се прави всяка година, като на класираните проекти от общини и кметства се предоставя финансиране до 10 хил. лв., а на учебни и детски заведения – до 5 хил. лв.

Одобрените проекти в Община Горна Оряховица са за кметствата Поликраище и Горски долен Тръмбеш и на ДГ „Детски свят“.

Проектът за Поликраище предвижда в парка, намиращ се в центъра на селото да бъде изградена площадка за фитнес на открито. Ще се монтират спортни уреди, пейки, кошчета за отпадъци, комбинирана маса за шах и табла. Ще се засадят и нови дръвчета. В Горски долен Тръмбеш ще се оформи кът за отдих в зелената площ до кметството. Ще се монтират беседка, кошчета за отпадъци, детски пейки. Ще се възстанови подпорната стена и ще се направи ограда на парка. И там ще се направи допълнително залесяване. При реализирането на проектите, ще се включат с доброволен труд и жители на населените места.

Проектът на детската градина - „Откривателско учене в био градинки“, е насочен към повишаване на екологичната култура на децата. Ще бъде създадена образователна и игрова среда, максимално близко до природата. Чрез познавателни дейности и работа сред природата, ще се стимулира здравето на децата и тяхната двигателна активност. В работата по проекта, освен учителите и децата, ще се включат и родителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама