Някои от работниците на "Нотр Дам" са нарушавали забраната за пушене

14:50, 24 апр 19 / Свят 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компанията "Льо Бра Фрер", отговаряща за ремонта на парижката катедрала "Нотр Дам", призна, че някои от работниците й са нарушавали забраната да се пуши на скелето на църквата, съобщи БТА. От компанията обаче изключват възможността това да е предизвикало пожара в катедралата.

По-голямата част от Нотр Дам е спасена от разпадане

"Има служители на компанията, които наистина са нарушавали от време на време забраната за пушене и ние изразяваме съжаление във връзка с това", заяви говорителят на "Льо Бра Фрер" Марк Ешкенази.

Той заяви това, реагирайки на публикация в сатиричния седмичник "Канар аншене", в която се казва, че разследващите са намерили седем фаса на мястото на пожара.

Структурата на "Нотр Дам" е стабилизирана

"Имаше забрана за пушене на скелето и тази забрана като цяло бе спазвана", а нарушенията са били допускани поради това, че на работниците им е било сложно да слизат от скелето, понеже това отнема време, изтъкна Ешкенази.

Говорителят подчерта, че въпреки това е изключено нарушаването на тази забрана да е довело до пожара в "Нотр Дам". "Ако някой от вас се е опитвал да запали огън в камина, знае, че с фас трудно може да запали дървата", каза той. Ешкенази отхвърли и версията, че пожарът е причинен от електрическите двигатели на асансьорите на скелето. "Те се намират далече от изгорялата островърха кула на "Нотр Дам", а е установено, че пожарът е започнал от вътрешността на сградата", посочи още говорителят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама