Кои са любимите книги на звездите

18:00, 25 апр 19 / Любопитно 25 1566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кой е казал, че красивите хора са глупави? С радост открихме, че повечето от любимите ни знаменитости са и страстни читатели. Ако сте изпаднали в "книжна дупка" и не знаете коя да е следващата книга, която да прочетете, хвърлете по едно око на този списък, който изобилства с препоръки за добри книжни заглавия.

Бил Мъри

"Любимият ми автор е Марк Твен. Той е интелигентен и четенето на книгите му е много забавно. А любимата ми книга е "Чумата" на Албер Камю.

Ема Уотсън

"Малкият принц" на Екзюпери. Това не е просто прекрасна книга, тя е нещо много повече. Тя навява спомени и препрочитането й може да те върне към забравени места".

Мишел Обама

"Книгата, която четях от кора до кора, и не защото някой ме е карал, а защото аз исках, бе "Песента на Соломон" на Тони Морисън. Тази книга ме накара да заобичам четенето".

Робин Уилямс

"О, Боже, обожавам "Фондацията" на Айзък Азимов. Това е една от най-добрите книги на всички времена".

Даниел Радклиф

"Майсторът и Маргарита" на Булгаков е любимият ми роман. Това е най-голямата смесица от въображение, хумор, сатира и любов.

Хилари Клинтън

"Братя Карамазови" ме впечатли, когато бях млада. Това лято възнамерявам да я прочета отново, за да видя как ще я възприема. А иначе харесвам разказите на Алис Мънро. От поетите обичам Т. С. Елиът, Пабло Неруда и Е. Е. Къмингс".

Вижте още известни личности и книгите, които са оставили отпечатък в живота им, тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама