Правила за красота през пролетта за момичета, които се гримират ежедневно

10:20, 25 апр 19 / Любопитно 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички обичаме пролетта. Заради тривиалните неща - слънчевите дни, топлото време, ароматът, който се разнася из улиците от цъфналите дървета и на фона на мрачната, студена, мокра зима - сега е просто приказка! А и време за смяна на тежкия грим с по-лек, особено ако обичате ненатрапчиви текстури и усещането да нямате грим върху лицата си, дори когато го носите.

Пролетта е и време е за нова рутина в грижата за кожата. В новото си видео Наталия от  представя своята ежедневна рутина - какво прави, за да подхранва и хидратира лицето си, като показва и бърз тюториъл за свеж пролетен и много лек грим.

Грижа за кожата

Нещото, което е хубаво да се прави веднъж, максимум два пъти седмично като грижа за кожата през пролетта е домашна маска, която се състои от 1/2 намачкано добре узряло авокадо и 2 с.л. мед – нанася се на чиста кожа и се престоява с нея 20 минути, след което отмиваме само с хладка вода.

Като комплимент за кожата на ежедневна база обаче е нанасянето на хубав крем. Него поставяме и задължително преди нанасяне на грим, всяка сутрин. В дните, в които не се гримираме, може да поставяме само от крема си, но ако се гримираме, това трябва да бъде първата и основна стъпка в поставянето на макиажа. 

А ето и една идея за бърз и свеж пролетен грим:

За да изглежда допълнително кожата хидратирана и свежа, избираме фон дьо тен с не толкова покривен финиш – например ББ крем или СС крем. Ако предпочитате по-натурално изглеждащи лица - сияйни и бляскави - към фон дьо тена можете да смесите 2 помпички от бляскава основа за грим, която ще придаде много сияен вид на кожата ви. Нанасяме с навлажнен предварително бюти блендер.

Време е за коректор - поставяме няколко точици под очите. От него нанасяме и отстрани на нослето и отново преливаме добре.

Веждите оформяме с прахообразен продукт и плоска четка. Време е за клепача - нанасяме основа за сенки, върху която цветовете ще се задържат за доста по-дълго време. После подчертаваме сгъвката на окото с пухкава четка и 1-2 тона по-тъмен естествен нюанс. Върху целия клепач с пръст нанасяме перлено розово, за да може да бъде още по-бляскав грима.

Ако желаете, може да разнообразите с черна очна линия, но не твърде плътна. И разбира се - няколко слоя спирала.

В основата на долните мигли поставяме от кафявия нюанс, за да подчертаем по-добре окото. 

Връщам се на лицето, като първо контурираме лицето си със стик за контур. Преливаме с бюти блендера и след това минаваме периферията с бронзираща пудра с фини бляскави частици и голяма четка. Минаваме и по нослето за естествен загар и връщане свежестта на кожата. 

 

 

Източник: dariknews.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама