В мексиканската столица готвят забрана на студената бира

14:00, 25 апр 19 / Свят 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена в мексиканската столица по инициатива на партията "Движение за национално възраждане" /МОРЕНА/.

Мярката цели да бъде променен действащия закон и да бъдат намалени случаите на пиянство на обществени места. По мнение на представители на партия МОРЕНА понастоящем в столицата все повече мексиканци употребяват студена бира още на мястото на закупуването й, въпреки съществуващите ограничения, предава БТА.

Предлага се в новия закон да бъде забранена продажбата на пиво в охладено състояние, а то да съответства на околната температура. Тогава интересът към бирата като разхладителна напитка ще спадне, както и консумацията й на място, считат вносителите. Шансовете за одобрение на новата наредба са големи, тъй като представителите на МОРЕНА са мнозинство в законодателното събрание на столицата.

Годишната консумацията на бира на глава от населението в Мексико е 65 литра. По износ на пиво страната се нарежда на едно от първите места в света, припомня агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама