Откриха склад с 200 детонатора в Шри Ланка

14:58, 25 апр 19 / Свят 25 1159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Шри Ланка откри склад с около 200 детонатора за взривни устройства в град Нувара Елия в централната част на страната по време на акция, заяви официалният говорител на републиката Руван Гунасекара, пише БГНЕС.

Нов взрив в Шри Ланка

Според полицай, цитиран от "Дейли Мирър", в столичния район са задържани трима души за съхраняване на 21 гранати. Намерени са и шест ножа и самоделно експлозивно устройство с ниска мощност. Местното онлайн издание Ада Дерана съобщи, че антитерористичната операция в различни части на страната все още продължава.

Според последните данни в осемте атаки, избухнали в различни църкви в страната са загинали почти 360 души, а други 520 са ранени. Отговорността за инцидента пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Според следователите 9 самоубийствени атентатори са участвали в тези атаки, като 8 от тях вече са идентифицирани. В резултат на събитията президентът на Шри Ланка Майтрипала Сирисена помоли секретаря на Министерството на отбраната Хемасири Фернандо и началника на полицията Пуджитха Джаясундара да подадат оставка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама