"Еврохолд": Съдействаме на КФН за започналата проверка

15:00, 25 апр 19 25 2062 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Еврохолд" оказва съдействие на Комисията за финансов надзор (КФН) за започналата проверка", се казва в съобщение на компанията.

Проверката е свързана със сделката по придобиване на активите на "ЧЕЗ Груп" в България.

КФН започва проверки в „Еврохолд“

"Еврохолд" приема започналата проверка за закономерна и очаквана стъпка с оглед значимостта на сделката за активите на ЧЕЗ в България, предоставя всички необходими и изискани от комисията документи и осигурява пълен достъп до информацията за дейността на дружеството на служителите на надзора", се казва още в съобщението.

ЧЕЗ и "Еврохолд" започват преговори за българските активи

"Еврохолд се отчита публично за своята дейност, като регулярно разкрива и публикува детайлна финансова и нефинансова информация в изискваните от закона и регулатора срокове, канали и формат. Финансовите отчети и доклади за дейността на дружеството се публикуват на тримесечна и годишна база на корпоративния уебсайт и на сайтовете на Българската и Варшавската фондова борса, на които се търгуват акциите на българската компания", съобщават още от дружеството.

"Еврохолд" е единствената българска частна небанкова институция с присъден рейтинг от една от трите най-големи международни агенции за кредитен рейтинг на глобално ниво - Fitch Ratings. В тази връзка Fitch Ratings извършва регулярен преглед и оценка на финансовото състояние на компанията, за което публикува и необходимите доклади, които са публично достъпни", заявяват от компанията.

"Еврохолд" доброволно спазва Националния кодекс за корпоративно управление, който изисква от дружеството да прилага добрите практики и принципи на корпоративно управление, в това число да извършва своята дейност прозрачно, да се съобразява с всички заинтересовани от бизнеса на холдинга лица и да се държи отговорно пред обществото".

От "Еврохолд" напомнят, че ще финансират сделката за активите на "ЧЕЗ Груп" в България със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки. "Поради условия за конфиденциалност имената на банките-партньори на този етап не могат да бъдат разкрити. След окончателно подписване на необходимите договорености по финансирането на сделката, Еврохолд ще разкрие всички публични детайли в тази посока", казват още от компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама