Над 100 000 автомобили се очаква да напуснат София преди Великден

18:10, 25 апр 19 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интензивен е трафикът на изходите на София, но няма задръствания. Полицейски екипи следят движението и при необходимост се намесват, предаде БГНЕС.

Вече е в сила и ограничението на движението на камионите над 12 т., които до 20 ч. не трябва да се движат по автомагистралите и най-натоварените пътища. Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 29 април (понеделник) от 14 ч. до 20 ч.

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение от 10 ч. на 25 април до 10 ч. на Великден - 28 април, ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в района на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“.

От 10 ч. на 28 април до 10 ч. във вторник - 30 април, когато много хора ще пътуват към столицата, в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни и часове в участъците с ремонт на двете магистрали на АМ „Тракия” и „Хемус”. Осигурени са и обходни пътища.

Контролът по време на празничните дни ще бъде засилен като полицията ще следи за неправоспособни водачи на пътя и такива, които управляват под въздействие на алкохол, наркотични вещества и производните им. Ще има засилен контрол и по отношение на скоростта. Тя ще се следи с т.нар. мобилни камери.

От МВР и АПИ призовават водачите да тръгват подготвени и да спазват ограниченията по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама