Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка след атентатите

10:34, 26 апр 19 / Свят 25 1004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният полицейски служител на Шри Ланка, генералният инспектор на полицията Джаясундара подаде оставка поради пропуските, които доведоха до смъртоносните бомбени атентати на Великден, заяви президентът на страната, цитиран от АФП.

Откриха склад с 200 детонатора в Шри Ланка

„Ще назнача нов главен полицейски инспектор скоро“, заяви президентът на страната, Сирисена.

Оставката идва след тази на най-висшия представител на Министерството на отбраната в страната, секретарят на отбраната Хемасири Фернандо, в четвъртък.

Според президента нито началникът на полицията, нито секретарят на Министерството на отбраната са му предоставили доклад от разузнавателните служби за евентуални атаки срещу църкви и на места, където се събират туристи.

"Ще бъдат предприети мерки срещу всички длъжностни лица, които пренебрегват задълженията си. През следващите дни ще има пълна реорганизация на структурата на службите за сигурност", цитира телевизионният канал президента.

На Великден, в Шри Ланка избухнаха редица експлозии, първите шест в три храма и три хотела в страната, седмата на запад от острова, осмата в жилищен комплекс в покрайнините на Коломбо. Според последните данни жертвите на терористичните атаки са 359 души, а 520 са ранените.

Отговорността за поредицата от експлозии беше поета от терористичната групировка „Ислямска държава“, която обаче все още не е предоставила доказателства за участието си в атаките на острова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама