Заловиха ръкописи от времето на Османската империя при акция в Анкара

14:20, 26 апр 19 / Свят 25 1512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турските сили за сигурност заловиха 500-годишни ръкописи в операция срещу контрабандата в столицата Анкара, предаде „Сабах“.

Клонът за борба с контрабандата в Анкара е стигнал до заподозрения, идентифициран като В. Е. С., когато се опитал да продаде онлайн ръкописи от Османската епоха на полицаите под прикритие.

Полицията е заловила заподозрения, като е организирала среща под претекст, че иска да купи древните книжа. Заподозреният поискал 200 000 турски лири (33 671 щатски долара) за ръкописите, преди да бъде задържан. Служителите на музея в Анкара разкриха, че иззетите ръкописи са от управлението на османския султан Сулейман I, известен още като Сулейман Великолепни. Ръкописите са предадени на музея за по-нататъшно изследване.

Всяка година в Турция се извършват хиляди операции за борба с контрабандата, за да се спре незаконната продажба на исторически обекти и да се защити богатото културно наследство на страната. Въпросът е от решаващо значение за страна, която е дом на около 3 000 древни града от 42 цивилизации и чиято туристическа индустрия разчита на богатото историческо наследство, за да привлича милиони чуждестранни посетители всяка година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама