В събота ще преобладава слънчево време, на места са възможни градушки

07:45, 27 апр 19 25 1069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта ще е предимно ясно, но от запад високата облачност ще се увеличава. В събота ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната, а през нощта срещу неделя и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
 
Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Минималните температурите ще са от 8 до 13 градуса. Ще е топло, с максимални температури 24 и 29 градуса, по-ниски по Черноморието - 15-17 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за април.

Жълт код е обявен в области в Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. В тези райони атмосферата ще е неустойчива. Около и след обяд ще има гръмотевични бури с краткотрайни валежи от дъжд, усилване на вятъра и градушки. На места явленията временно ще са интензивни, предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама