Тежки дежурства за лекарите в „Пирогов” около Великден

11:10, 29 апр 19 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипите на „Пирогов” отчитат тежки дежурства в дните около Великден. От 26 април до този момент в Спешното отделение на университетската болница са потърсили помощ 1800 души. От тях за лечение се налага да останат 260. Пациентите без здравни осигуровки, настанени за лечение в „Пирогов” са 15.
 
Университетската болница се е погрижила не само за жители и гости на София по време на почивните и празнични дни около Великден. Екипите са хоспитализирали и едни от най-сложните случаи от цяла България. Близо 80 човека от различни части на страната получават високоспециализирана медицинска помощ през тези дни.
 
Доста натоварено е било и дежурството в уникалното за България детско спешно отделение, съобщиха от болницата. През него са преминали над 520 деца, на 50 от тях се е наложило да останат за лечение в „Пирогов”. В реанимационните структури се борят за живота на 60 пациенти. Натоварени са били хирургичните, травматологичните, неврохирургичните спешни кабинети и клиники. В тях са постъпили сложни медицински случаи от София и страната.
 
През спешния неврологичен кабиент са преминали 75, от които са оставени 11 пациенти с инсулт. През кабинета по кардиология и вътрешни болести са преминали 233, а са оставени за лечение 52 пациенти.
 
Двама мъже на 45 и 71 години са хоспитализирани след прекомерна употреба на алкохол. Няма деца и младежи, които да са посрещнали Великден в „Пирогов” поради същата причина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама