68 катастрофи са станали по празниците

12:10, 29 апр 19 25 1469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни инциденти. Катастрофите са общо 68, при които има 98 пострадали и двама загинали. Други шестима души са с опасност за живота". Това заяви главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция във връзка с пътната обстановка и безопасното пътуване в последните от празничните дни, цитиран от БГНЕС.

АПИ с мерки по магистралите и натоварените пътища заради очаквания трафик

Въпреки че доста хора са предпочели да слеят празничните дни, днес се очаква натоварване на трафика в страната през по-късните часове. От 14 до 20:00 часа отново ще бъде валидна и забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по главните пътища и магистралите, като през първия от почивните дни са санкционирани двама водачи за нарушаването ѝ.

„Съвместно с АПИ има създадена временна организация на движението по автомагистралите. Призовавам всички водачи да спазват ограниченията и правилата, както и да изпълняват разпорежданията на контролните органи. Имаме констатирани случаи на водачи, които нарушават забраната за движение в аварийната лента. Те са около десет“, подчерта главен инспектор Георгиев и припомни, че глобата за това нарушение е 1000 лв., а шофьорската книжка се отнема за три месеца.

Към момента от Пътна полиция отчитат относително спокойна обстановка по пътищата, а обобщаването на данните ще бъде направено в края на празничните дни. „Следи за абсолютно всичко. Всички служители са ангажирани да подпомагат трафика. Обръща се внимание на употребата на алкохол и наркотични вещества, както и на правоспособността на водачите и превишената скорост“, отчете още главен инспектор Георгиев.

Най-голямо натоварване се очаква на входно-изходните артерии на големите градове, както и на автомагистралите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама