На кои органи от тялото съответстват пръстите на ръцете ни?

20:00, 29 апр 19 / Любопитно 25 5020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според източната мъдрост пръстите на ръцете отразяват духа и качествата на характера ни, могат да отключват много силни канали от енергия и да я насочват към определен орган, в който имаме проблем. Ето с какво се свързва всеки пръст:

Палецът съответства на мозъка. Той е символ на космическото, божествено съзнание и божествената природа. Той е волята, инстинктивността и носи силата на огъня.

Показалецът съответства на белите дробове. Той е индивидуалното, човешко съзнание, представлява въздухът и вдъхновението. Показалецът е способността да разбираме другите, ясният целенасочен поглед в бъдещето и стремежът към власт.

Средният пръст съответства на кръвообращението и жлъчния мехур. Той представлява небето и куража да поемаме отговорност. В него е скрита обективността, разсъдливостта и любовта към реда, активността, импулса и риска, но и радостта от свършеното.

Безименният пръст е символ на любовта към семейството, способността да общуваме и чувството за съхранение. Представлява земята, стабилността и издръжливостта. Той съответства на черния дроб, а неговата сила дарява търпение, спокойствие и надежда.

Малкият пръст съответства на сърцето. Той е символ на творческите сили, стремежът към красота и вътрешна яснота и представлява водата. В него се крие способността за приспособяване и съхраняване на вътрешната енергия, нашата чувствителност и спокойствие.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Nathantourf 09:02, 12 апр 23


Perfectly voiced without a doubt! !
write literature review for me do my college essay write my college entrance essay

2 Hectorjib 05:24, 13 апр 23


Amazing tons of valuable tips.
do my essay australia write an essay for me where can i find someone to do my essay

3 Hectorjib 07:49, 02 авг 23

You mentioned it terrifically!
best essay writing service uk college paper writing service top quality essay writing services

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама