Кога тялото ни се нуждае най-много от вода?

14:45, 30 апр 19 25 1823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водата е от ключово значение за работата на организма. Пиенето на достатъчно количество вода има много ползи за здравето. Тя помага за увеличаване на количеството калории, които изгаряме, стимулира метаболизма с 24-30% за период от час и половина.

Когато нуждите на тялото от вода не са удовлетворени, това има множество дългосрочни и краткосрочни последици за здравето. Ето кое е най-подходящото време за пиене на вода:

Сутрин

За да поддържате организма си хидратиран през целия ден, започнете да пиете вода веднага след събуждане. Ползите от този сутрешен ритуал са многобройни.  Когато пиете вода на гладен стомах сутрин пречиствате тялото от токсини и го поддържате здраво и свежо.

Половин час преди хранене

Питейната вода преди хранене ни помага да се чувстваме по-пълноценни. Водата събужда вкусовите рецептори и овлажнява стомашната лигавица. Тя прочиства червата, което им помага да усвояват по-бързо полезните съставки.  Една чаша вода овлажнява устата и изчиства остатъчните вкусове от храни или напитки, които сме приемали по-рано.  Проучване показва, че половин литър вода, 30 минути преди всяко хранене, увеличава загубата на тегло с 44%.

При настинки

Когато сме болни, трябва да пием много течности,  включително и вода.

При умора

Умората е една от причините тялото да се дехидратира. Поради способността на водата да се движи бързо през тялото, тя достига до мозъка и дава тласък на организма, когато се чувства уморен.

                                                          

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама