Фандъкова ще проверява цените за пейките и кошчетата в центъра на София

14:15, 30 апр 19 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В част от твърденията виждам поредна фалшива новина във връзка с това, че е скрита офертата на един от изпълнителите за зоната в централна градска част. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на изнесени от в. "Сега" данни, че общината ще плати 1000 лв. за кошче за боклук, 400 лв. за обикновен ламаринен пътен знак и 10 000 лв. за монолитна градска пейка от гранит, предаде БГНЕС.

Лично направих „разследване“, като отворих сайта на общината, в рубриката „Профил на купувача“ и принтирах офертите на изпълнителите на Зона 2 и Зона 4. В офертата на „Джи Пи Груп“ доставката и монтажа на пейки, класически дизайн, е 1 291 лв. Както виждате не е 10 000 лв. Има една цена, която е за доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки, които видяхте на пл. „Гарибалди“. Тяхната цена е 8922 лв. на целия елемент, който е с няколко пейки“, заяви Фандъкова и заяви, че не е коректно да се правят грешни внушения на обществото, че една обикновена дървена пейка струва 10 000 лева.

22 нови автобуса на природен газ тръгват в София

Фандъкова добави, че общината не купува пейките директно от производител, защото след това ще трябва да търси кой да ги монтира.

Тя не се нае да коментира дали обявените от изпълнителите цени са високи или ниски, но поясни, че офертите на „ПСТ Груп“ и „Джи Пи Груп“ има известна разлика, но като цяло тя не е много голяма.

„Ще поискам проверка, за да видя дали тези цени са нормални“, заяви градоначалникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама