Променлива до значителна облачност с превалявания в четвъртък

07:15, 02 май 19 25 928 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие над страната ще има променлива, често значителна облачност. На места, главно в източните и планинските райони, ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Още през нощта вятърът ще отслабне и през деня ще е до умерен, от северозапад.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, а максималните - между 18 и 23 градуса. През нощта срещу петък от запад облачността ще намалее до незначителна.

Над Черноморието ще има променлива, често значителна облачност, и на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, но вероятността за валежи е много малка. Дневните температури ще се повишат.

В събота, с югозападен вятър, ще остане сравнително топло, но облачността от запад ще се увеличи и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски. На отделни места в западните райони и Рило-Родопската област след обяд ще има и слаби превалявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама