Флорида разреши на учителите да носят оръжие в час

09:00, 02 май 19 / Свят 25 171 Topnovini
1

Парламентът на американския щат Флорида гласува закон, позволяващ на преподавателите да носят оръжие в клас, предаде БТА. Тази мярка е изключително полемична и ефикасността ѝ предстои да бъде доказана, отбелязва Франс прес.

Очаква се губернаторът на щата Рон Десантис да парафира закона. Целта му е да се избегне нова масова стрелба в училище, като тази в гимназията в Паркленд, в която през февруари 2018 г. бивш ученик застреля 17 души.

Текстът бе одобрен миналата седмица в Сената на щатския парламент. Сега в долната камара той получи 65 гласа „за“ срещу 47 гласа „против“.

Американската полиция предотврати масово убийство в училище

Законът предвижда преподавателите да носят оръжие на доброволна основа, след като са преминали курс на обучение, продължаващ 144 часа.

Противници на мярката казват, че решението на насилието чрез огнестрелни оръжия не са повечето оръжия. Те твърдят, че учителите, носещи оръжие, могат да бъдат взети погрешка от полицията за опасни индивиди.

След стрелбата в Паркленд Доналд Тръмп предложи да бъдат въоръжени преподавателите в САЩ, но отказа да обмисли забрана на автоматичните оръжия. Такова оръжие беше използвано в Паркленд.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани