Ремонтът на Западния парк ще се забави

13:30, 02 май 19 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверка на ремонта на столичния Западен парк. Реновирането му ще се забави с шест месеца. Въпреки първоначално оповестената информация, че кметът на София Йорданка Фандъкова ще дойде на инспекция в парка, на нейно място, като заместник, дойде зам.-кметът по екология Йоана Христова.

От думите й стана ясно, че срокът за изпълнение на цялата конструкция на Западен парк се удължава заради лошото време. Санкции при недобра работа ще има, а освен това, след редица сигнали за необезопасени изкопи в парка, общината е категорична, че са взети всички мерки.

„Този въпрос е поставян многократно. Работи се и се обезопасяват навсякъде местата, по които се изпълняват строително-монтажни дейности. Факт е, че трябва да подсигурим преминаването на гражданите, тъй като времето се стопля и съответно има доста повече хора в парка”, заяви зам.-кметът по екология Йоана Христова, цитирана от Нова телевизия.

По думите й контролът на терен е постоянен. „Санкциите, които са предвидени по договор за забава са 42 000 лв. на ден, съответно за некачествено изпълнение – те са 20%, като могат да стигнат до 1 600 000 лв. Говоря за изпълнение, което се прави несъобразно технологията на обекта”, посочи още тя.

Според експертите от общинската администрация се очаква паркът да бъде завършен през месец октомври.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама