Кметът на Атина подаде оставка, пробва се за евродепутат

11:10, 03 май 19 / Свят 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Йоргос Каминис (вляво)
Йоргос Каминис (вляво)

Кметът на Атина Йоргос Каминис подаде оставка, за да се кандидатира на евроизборите на 26 май. Градоначалникът, който се оттегли от поста вчера, се кандидатира за евроизборите от лявоцентристкото Движение за промяна, предаде ТАСС.

В близките дни Общинският съвет ще проведе заседание, за да бъде избран нов кмет на Атина, който ще остане на този пост до септември, когато ще встъпи в длъжност новата администрация, която ще дойде на власт след предстоящите местни избори.

Изборите за местни власти в Гърция ще се състоят на 26 май, заедно с евроизборите.

Според действащото законодателство Каминис трябва да подаде оставка, за да може да участва в изборите за Европарламент. Той заяви вчера, че с вълнение подава оставка след близо 9 години плодотворна работа на кметския пост.

Атина днес не е онзи град, който бе през 2011 г. Това е открит град, град на солидарността, иновативен град, тъй като "градът успя да реализира повече с по-малко разходи", каза Каминис.

По думите му през последните няколко години в икономически план е била възстановена общината, като са били осигурени 200 млн. евро нови финансови ресурси.

Превърнахме нашия град в една от най-оживените столици на Европа, участвахме в изключително важни международни форуми, получихме финансиране от Европа, което бе използвано за реализирането на инфраструктурни проекти за жителите на Атина.
Превърнахме Атина в съвременен туристически и културен център, който в момента се посещава от 5,6 млн. туристи годишно в сравнение с 1,2 млн., които посетиха гръцката столица през 2011 г., подчертава вече бившият градоначалник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама