Мустафа Карадайъ от Велико Търново: ДПС събира в едно минало, настояще и бъдеще

11:40, 03 май 19 / Политика 25 1261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централният лъч на ДПС начело с председателя на ДПС и водач ха листата за членове на ЕП Мустафа Карадайъ пристигнаха във Велико Търново за предизборна среща с членове и симпатизанти на ДПС, съобщиха от партията.

Да кажем на националистите и на ГЕРБ, че не може да продължава по този начин, се обърна Мустафа Карадайъ към жителите и гостите в препълнената зала на МДТ „Константин Кисимов“. За нещо по-важно - за нашата Родина. За нашето развитие, бъдеще и бъдещето на нашите деца, допълни той.

Не знам дали видяхте тук от залата как ние безспорно залагаме на младите, естествено заедно с приемствеността, ние се учим от историята, човечеството и народната мъдрост. Народната мъдрост казва така: „Енергията е в младите, мъдростта е в опитните!“, подчерта лидерът на ДПС.

ДПС събира в едно минало, настояще и бъдеще. Събирайки тези три неща в едно, гарантира развитието на нашата страна, деца и внуци. Ние имаме една мисия, която изпълняваме вече 30 години. Ние сме пазители на цялостта, мира и стабилността в страната, каза още Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС припомни, че лявата партия се е отрекла от председателя на Партията на европейските социалисти като не го е включила в листата си. „Тя априори се е отказала от този европейски път. Нещо повече – виждаме я в последните няколко месеца да е застанала изключително в полето на национализма“, допълни Карадайъ. Той посочи, че дясната партия от своя страна е изключително двойствена и даде пример с това, че в Европа защитава езиковото многообразие, а в България приема закони за забрана на езици, в Европа приемат резолюции за борба против национализма, а в България включва националистически партии във властта.

„Ние не искаме националистите да управляват ЕС. Ние не искаме ЕС да се дели на бедни и богати страни. Ние не искаме ЕС да прилича на един застарял клуб на богаташи. Ние не искаме в ЕС националистите да насаждат страховете, защото страховете раждат чудовища“, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и попита: „Знаете ли какво е фобия? Произлиза от гръцката дума „фобос“ и означава страх от нещо. В недрата на този ЕС, националистите насаждат фобии към другите, към различните – това е ксенофобия. В този ЕС, който е създаден с любов и с желание на мир и разбирателство между хората, националистите насаждат ислямофобия. Вие разбирате ли какъв абсурд е това? Страх от религия. Та религиите са любов и надежда. Всички религии са любов и надежда, каза още Йордан Цонев.

Днес в България положението е тежко и определено няма да стане само с общи работници и чираци, посочи председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк. Много хора през годините казваха, че градят България. Дори отидоха малко по-надалеч – да градят ЕС. Да ги градят обаче само с общи работници и чираци, без да осъзнават, че майсторите са тук при нас в ДПС. Дайте своята подкрепа и своя глас за майсторите в политиката и за ДПС на 26 май, с номер 20, заключи Кючюк.

Аз като председател на регионалната комисия в ЕП и със самочувствието на ДПС казвах в Европа „Ние имаме на какво да ви научим.“, сподели Искра Михайлова. Ние имаме какво да направим, но ни трябва вашата подкрепа. Имаме знания, сили, младост и опит, и знаем как да го направим, посочи още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама