Тръмп и Путин разговаряха по телефона повече от час

19:45, 03 май 19 / Свят 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, са разговаряли по телефона днес малко повече от един час, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс.

Двамата са обсъдили възможността за сключване на ново ядрено споразумение между страните им, този път с участието и на Китай, или за продължаване на действието на сегашния американско-руски договор за стратегическите оръжия.
Тръмп и Путин са разговаряли още за Северна Корея и Венецуела. Американският президент е призовал руския си колега да окаже натиск върху севернокорейския режим да се откаже от своята ядрена програма.

Двамата са обсъдили накратко и доклада на американския специален прокурор Робърт Мълър, който разследваше евентуалната намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. 

Кремъл потвърди, че руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона днес с американския си колега Доналд Тръмп, предаде ТАСС. Разговорът е продължил почти час и половина, каза Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин. Песков не даде подробности. Пресслужбата на Кремъл ще излезе със съобщение за детайлите на разговора, допълни той, пише БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама