По 1200 евро е платил всеки от 26-имата афганистанци на каналджиите

17:30, 04 май 19 25 1835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

26-имата афганистанци, които бяха задържани вчера в покрайнините на горнооряховското село Янтра, са платили на каналджиите по 1200 евро на човек, за да бъдат преведени през България. Групата от млади мъже и непълнолетни обяснили при разпитите, че е трябвало да стигнат до София, а крайната им цел е била Франция.

Влезли са в страната през турската граница, като на този етап не може точно да се установи областта на преминаване, посочват от Районната прокуратура в Горна Оряховица, предаде БНР.

Голяма група нелегални мигранти са заловени край Горна Оряховица

Цялата група е говорила на пущунскси диалект, с което се потвърждава твърдението на мигрантите без документи за самоличност, че са от Афганистан. Чужденците обяснили, че били взети от района на Гурково и докарани до село Янтра, където в нивите изчаквали да бъдат претоварени на друго превозно средство.

От задържаните трима каналджии, обвинение за трафик на хора, включително и деца, е повдигнато само на един от тях - 50-годишен мъж от Стражица, за който прокуратурата има данни, че за подобно престъпление е лежал в затвора преди години в Унгария. Предстои Районният съд в Горна Оряховица да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Екстрадират заловените край Горна Оряховица нелегални мигранти

Законът предвижда за трафик на хора лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Мигрантите са болни от краста установили лекарските прегледи. Тази сутрин те бяха транспортирани от Горна Оряховица към бежанския център в Любимец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама