Роми потрошиха заведение в Кърнаре

14:05, 05 май 19 25 2226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки българи от Кърнаре излизат днес на протест срещу роми от селото. Хората ще протестират на площада, където снощи двадесет въоръжени роми помляха заведение в центъра на Кърнаре, предаде Канал 3.

Екшънът се разиграл около 23.00 часа. Няколко млади роми от Кърнаре поискали да влязат в заведението на Георги Алексиев, за да пият бира. Кафенето обаче било затворено, в него имало семейно абитуриентско парти.

Ромите побеснели от отказа да бъдат обслужени. Само няколко минути след това пред заведението пристигнала група от 20 младежи, въоръжени с големи ножове. Начело бил 30-годишен циганин от махалата, който командвал бандата. С колове и камъни те потрошили заведението.

,,Хората се разбягаха, няма ранени, а тарторът на групата бе задържан", разказаха жители на Кърнаре пред пловдивската медия.

"Потресени сме от това, което стана снощи в селото, заявиха местните. Ромите пристигнаха изведнъж, бяха голяма и въоръжена група. Нямаше никакъв повод за този вандализъм. Това заведение по принцип не работи вечер и те знаят това. Кафенето работи само до обяд, а снощи там имаше абитуриентска вечер", разказа очевидец. "Претенциите на ромите да си купят бира оттам бяха съвсем неоснователни", допълни човекът от Кърнаре.

Кърнаре е едно селата с най-многобройно ромско население в Подбалкана, ромската махалата е в западната част на селото, но никога досега не се стигало до толкова остър конфликт, уточняват от Марица.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама