Задържаха мъж по време на мероприятията с папа Франциск

16:10, 05 май 19 / Крими 25 971 Topnovini
1

Няма допуснати нарушения на обществения ред по време на масовите мероприятия във връзка с посещението на Папа Франциск в София. Към момента има един задържан – мъж на 58 години, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той е бил забелязан от служители на реда на един от централните булеварди със забранени предмети и е отведен в столично районно управление. Предвидените събития от посещението продължават по програма.

Призивът към гражданите, които искат да присъстват на публичните прояви, е да се отправят местата, на които те ще се състоят колкото се може по-рано, контролните пунктове имат готовност за проверки 3 часа по-рано от планираното начало на проявите. Изискванията са да не се носят обемисти багажи, което би отнело повече време при осъществяването на проверките. Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние и такива носещи огнестрелно и хладно оръжие.

За времето на провеждането на мероприятията няма да се допуска използването на дронове, за да не се застрашава животът и здравето на присъстващите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани