Военноморските сили отбелязват тържествено Деня на армията

08:30, 06 май 19 25 986 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия, Военноморските сили ще проведат празнични мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони, както следва:

Град Варна - 6 май 2019 г.

В 10.00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.

В 10.40 ч. от площада ще тръгне шествие, водено от представителния блок на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров”, което ще премине по булевард „Княгиня Мария Луиза” до „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година”, до сградата на Община Варна.

В 11.00 ч., след пристигане на шествието,  на „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година” ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

Град Бургас - 6 май 2019 г.

От 11.00 ч. ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на „24-ти пехотен Черноморски полк” пред Военен клуб Бургас.

От 11.30 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Бургаския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.  

Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий ще благослови бойните знамена и представителните части.



Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама