Папа Франциск на сбогуване: Продължавайте да изграждате мир, сейте добро

08:37, 07 май 19 25 1358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове“, каза Негово Светейшество на премиера Бойко Борисов при изпращането му на летище София.

Борисов благодари на Светия отец за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона. „Правя го по убеждение. „Добрият съсед е повече от роднина“ - казваме в България. Народът се радваше, видях го“, посочи министър-председателят.

„Продължавайте да изграждате мир, сейте добро“ - с тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

Папа Франциск в Раковски: Нашият закон е любовта!

След като изпрати Светия отец на летище София Борисов заяви: "Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-вече с отношението към децата, мисля, че беше добро впечатление. Най-силното послание, което той отправи от София е мирът. Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите, бяха последните му думи към България", предаде БГНЕС.

"Съжалявам, че Сергей Антонов изстрада толкова много от една световна конспирация, която няма нищо общо, но така или иначе този атентат се свързваше с България години наред... Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на България и отправи своите молитви за мир и благоденствие, така че мисля, че това са добри резултати", подчерта още премиерът.

Борисов коментира и лошото време над страната и падналите градушки. „За градушките съм възложил както направихме за Исперих и Дулово при щетите, шефът на фонд „Земеделие” да е там следобед заедно със служители и да се опитаме да помогнем на хората, които бедствието ги сполетя”, каза Борисов.

Папа Франциск посети бежанския лагер във „Враждебна” в София

Посещението на главата на Римокатолическата църква у нас завърши вчера с молитва за световен мир, която папата отправи от центъра на София заедно с представители на основните вероизповедания в България.

„Нека мирът се разпространи по цялата земя и особено по тези места, където толкова много гласове са били заглушени от войната. Нека всички да съдействат за осъществяването на този стремеж - представителите на религиите, на политиката, на културата“.

И в Северна Македония визитата на папата е под мотото „Мир на Земята“. Ватиканът определи тази визита като „поклонничество под знака на вярата, единението и мира“. 

Очаква се късно тази вечер главата на Римокатолическата църква да се завърне обратно във Ватикана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама