Слънцето се завръща за кратко в Западна България, облаци по Черноморието

07:15, 08 май 19 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над западната половина от страната ще е предимно слънчево, а над източната облачността ще е разкъсана, с по-значителни временни увеличения и на отделни места там ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 15 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и главно в Стара планина ще превалява сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабва и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

В четвъртък вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат още малко. Сутринта ще е все още хладно. Облачността от запад ще се увеличава, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни и на места в западната половина от страната ще превали дъжд.

В петък превалявания ще има главно в югоизточната половина от страната, където са възможни локални интензивни извалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се повишат и сутрешните температури.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама