Тръмп е загубил над 1 милиард през 80-те и 90-те години

08:40, 08 май 19 / Свят 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е загубил огромни суми между 1985 и 1994 г., съобщи "Ню Йорк Таймс".

Бизнес империята на милиардера е претърпяла загуби от над 1 милиард долара, като през 1990 и 1991 г. Тръмп е декларирал загуби от по 250 милиона, два пъти повече, от което и да е физическо лице в САЩ.

Тръмп загубил толкова много пари, че това му позволило да не плаща почти никакви данъци в посочения 10-годишен период.

Основните бизнеси на милиардера, сред които казина, хотели и блокове с апартаменти, загубили 1.17 милиарда долара между 1985 и 1994 г.

Белият дом не коментира публикацията, но адвокат на Тръмп е казал, че цифрите са "много неточни", предаде БГНЕС.

Доналд Тръмп е магнат в областта на недвижимите имоти, който прехвърли бизнеса на синовете си, след като стана президент на САЩ през 2016 г. По време на предизборната кампания той често сочеше способностите си като бизнесмен като голямо свое предимство.

След като пое поста Доналд Тръмп наруши десетилетна традиция президентите да публикуват данъчните си декларации, като каза, че не може да публикува своите, защото се извършва одит.

Политическите противници на Тръмп искат данъчните декларации на милиардера като част от разследване за възможен конфликт на интереси. Те подозират, че Доналд Тръмп продължава да е собственик на редица бизнеси, дори и след влизането в Белия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама