Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях или вина

08:45, 08 май 19 25 1935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз няма да поема чужд грях или чужда вина за тази смърт. Това каза политикът Лютви Местан три седмици след катастрофата с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.

„Платих 10 000 лева гаранция, независимо, че можех да не я платя, защото решението на съда за нейната отмяна е факт, но аз я платих, за не давам възможност на прокуратурата за фалшиви новини", каза той пред bTV.

Местан за катастрофата: Няма да стана съучастник в добре планиран сценарий

"Ще окажа пълно съдействие на разследването за изясняване на този инцидент. Притесненията, че бих се укрил, са неоснователни. Укрива се виновен човек, а аз не сам такъв”, допълни Местан.

Той разказа, че почти веднага след удара е изпаднал в шок, краката и гърдите са го болели силно, бърбеците са го спасили. Разказа и че успял да излезе от колата, видял, че и други коли са спрели около мястото на катастрофата. Отишъл да види как са другите от ударената кола, жената била изхвърчала от автомобила, Местан видял, че е жива и се насочил към останалите, за да провери как са.

След катастрофата с Местан: За първи път говори пострадалото семейство

"Инстиктивно си потърсих телефона, за да набера Бърза помощ, но видях, че мъж вече разговаря с тях. Не е вярно, че съм си стоял в автомобила през цялото време". каза още Местан.

Той каза още, че настоява прокуратурата да провери шофьорската история и на другия участник в катастрофата, защото според него той е виновен за инцидента. Лидерът на ДОСТ квалифицира другия водач като „откровен камикадзе”.

Лидерът на ДОСТ посочи, че се е сдобил с обвинение от прокуратурата без доказателство, че е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата. Той добави, че твърдението на говорителя на главния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е вярно.

„Това е не просто лъжа, а квалифицирана клевета. Тя говори за 15 мои нарушения в периода 2013 г. – 2019 г. Аз заявявам, че ако това, което тя казва е вярно – аз никога няма да си поискам книжката обратно. Ако това се окаже лъжа, тя трябва да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд”, заяви Местан и показа издадените от КАТ фишове.

По думите на Местан, в посочения период той не е управлявал лично автомобил, защото като лидер на ДПС, той се е придвижвал с автомобили на НСО. Той каз още, че глобите са издадени на кола на ДПС, която се е управлявала от настоящия лидер на партията Мустафа Карадайъ или негов шофьор.

„Когато една прокуратура преписва нарушения на председателя на ДПС, на председателя на ДОСТ, вече е в режим на изпълнение на откровена политическа поръчка. Това преминава всякакви граници. Тези коли са собственост на ДПС преди аз да стана председател, те не са моя собственост. Кой ги е карал тези коли – е различен въпрос”, посочи Местан.

Според лидера на ДОСТ, обвиненията са свързани с предстоящия вот за Европейски парламент и силната листа на неговата партията. Местан обяви, че очаква да получи още фишове от Областните дирекции на МВР, като доказателства и ще заведе дело за клевета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама