Кабинетът отпусна средства за нови училищни автобуси и нова болница в Ямбол

10:40, 08 май 19 / Политика 25 328 Topnovini
1
2
3
4

Кабинетът отпуска допълнителни средства за изграждане на нова сграда на ямболската многопрофилна болница „Св. Панталеймон“, както и за закупуване на над 100 нови училищни автобуса.

Министерски съвет ще отпусне средства за болницата в Ямбол

"Знаете, че ангажиментът за нова болница беше поел още бившият вицепремиер Валери Симеонов пред неговите избиратели. А и ние още от 2013 г. работим по тази тема. Надявам се да подкрепите това решение, защото сега болницата в Ямбол е в едни павилиони“, заяви в началото на заседанието премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Здравният министър Кирил Ананиев допълни на заседанието, че с решението ще бъде увеличен капиталът на болницата с парични вноски до 27 млн. лева за периода 2019-2021 г. Увеличението на капитала ще се извърши чрез издаване на нови акции. През 2019 г. ще бъдат издадени нови акции в размер на 8,1 млн. лева, за 2020 г. – 13,5 млн. лева, за 2021 г.- 5,4 млн. лева.

Министрите одобриха и отпускане на нови 20 млн. лева за МОН, с които ще бъдат подменени с нови над 100 училищни автобуса.

След срещата от областната управа на Ямбол побързаха да се презастраховат, че отпускането на средствата няма нищо общо с наближаващите избори, тъй като по проекта за нова болница се работи повече от година.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани