Борисов: Нямам нито едно партийно мероприятие

17:43, 08 май 19 / Политика 25 1016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тези посещения на папа Франциск, а преди това - и на папа Йоан Павел Втори, се изчиства негативният образ, който ни бяха създали в миналото, без България да има вина, заяви Бойко Борисов пред bTV.

"Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе, нещо ще измислим", възмути се премиерът.

Това, което България прави за единението, за присъедиянянето на Западните Балкани към ЕС е нещо изключително добро. Изрично каза да се строят пътища, мостове, защото тази свързаност е много важна, но тя не е само инфраструктура, а и култура, образование.

Папата отправи и призив да се отнасяме добре с миграните.

ЕС ме послуша за изнесените центрове за бежанци. В момента в Турция има 4 милиона бежанци, напомни премиерът. И увери, че с папа Франциск въобще не е ставало дума за целево приютяване на бежанци.

"Това е лъжа, жълта новина, измама, гадост", категоричен е министър-председателят.

Папата и на малко име ме знае, но ме надценяват, ако смятат, че папата ми е предизборно мероприятие, вметна той по повод обвиненията на БСП, че използва активностите си като премиер, за да агитира за партията си из страната.

''Нямам нито едно партийно мероприятие. 20 млн. лв. отпуснахме за училищни автобуси, но те са нужни, защото искаме автобусите да са здрави, нови и сигурни'', допълни Борисов.

Борисов напомни, че премиерът на Бавария, който е бил най-остър към нас, а признал, че България заслужава да влезе в Шенген.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама