Литературни разходки София предоставят различен поглед към града

08:45, 11 май 19 / Култура 25 1905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатните градски турове са един чудесен начин да опознаеш даден град. От няколко години и София може да се похвали с такива на различни теми - от исторически обекти и култура през графити, барове и, от година, литература. Турът, наречен "Литературни разходки", се радва на голям интерес през 2018 г., което е причината да е подновен и тази година с цели 20 любопитни разходки.

От май до октомври в София ще се проведат разнообразни турове със свободен достъп на български и английски език. Те включват и любопитни разкази на писатели и специално създадени разходки за деца. Сред водещите на Литературните разходки с писател ще бъдат Миглена Николчина, Георги Господинов, Ангел Игов, Мария Касимова-Моасе и Иван Димитров.

Първата литературна разходка за тази година е тази събота, 11 май, от 12 ч. на площад "Независимост" (пред църквата "Света Петка Самарджийска") с литературната поредица от маршрути, подготвени от Лора Шумкова. В шест спирки тя ще разкаже кога започва литературната история на София, какво е мястото на кафенето като място за литература и културно средище, какво свързва литературата и архитектурата.

Подробности и по-нататъшна програма на "Литературни разходки" има на Facebook страницата на туровете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама