Принцовете Уилям и Хари стартират нова услуга за помощ

12:20, 10 май 19 / Свят 25 1448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британските принцове Уилям и Хари и техните съпруги се обединяват заедно в кампания, която насърчава разговорите за психичното здраве. Те стартират нова телефонна линия в помощ на психично болни хора. 

Новата услуга се казва Шаут (Shout) и има за цел да предоставя 24 часа в денонощието помощ от обучени терапевти на хора, които изживяват кризи, имат мисли за самоубийство или са жертва на тормоз.

"Ние сме изключително развълнувани за пускането на тази услуга, която има потенциала да достигне до хиляди уязвими хора всеки ден", написаха Уилям, Кейт, Хари и Меган в обръщение.

Услугата акцентира основно върху работата с младите хора, заради които е въведен варианта помощта да бъде предоставяна чрез текстови съобщения. Така те ще могат да ползват Шаут навсякъде - в училище, в автобуса или у дома, без някой да разбере, казват организаторите.

Телефонът за помощ е почти изцяло подкрепен от екип от доброволци, които работят съвместно с квалифицирани лекари.

Доклад от 2017 г. установи, че едно от всеки 8 деца под 19-годишна възраст във Великобритания страда от някаква форма на психично разстройство.

Уилям и Хари са силно ангажирани с проблемите на психично болните и казват, че самите те са изпитвали много трудности да преодолеят смъртта на майка им Даяна през 1997 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама