Борисов: Откривам заводи, а БСП ги мързи да ходят на работа (Обновена)

19:30, 11 май 19 / Политика 25 2104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разбирам кое дразни БСП, тях ги мързи да ходят на работа, а аз в събота откривам два завода на най-големите компании в света. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Русе при откриването на новата производствена база на завода за автомобилни части на немския концерн "Вите Аутомотив", предаде "Фокус". По-рано днес той участва в церемонията по откриването на завод за каучукови, пластмасови и метални съединения за автомобилни спирачните системи в Кърджали.

Попитан как ще коментира сигнала на БСП в ЦИК срещу него и призива им да освободи или премиерския пост, или този на председател на предизборния щаб, Борисов посочи: "Аз не съм никакъв шеф, откривам заводите, с които сме работили месеци наред". "Не се занимавайте с БСП", каза премиерът.

"Какво, да напуснем - да ги оставим пак да заробят държавата?", попита той. "Виждате една предизборна дума не съм казал, ако не ме бяхте питали. Само показвам направеното", изтъкна Бойко Борисов. "На приказки БСП са много силни - щели да осигурят високи доходи. Кое осигуриха те?", попита още премиерът.

Борисов каза още, че ако е живот и здраве са се разбрали с премиера на Гърция Алексис Ципрас да открият интерконектора между двете страни около 20 май. "Разбрали сме се с Алексис Ципрас и той търси дата. На Кирково ще го направим", съобщи премиерът.

"Разбрали сме се да отидем за половин час и да дадем старт. Това е изключително важно за диверсификацията на газовите доставки", подчерта премиерът.

Борисов заяви, че е получил уверение от румънска страна, че ще бъдат построени поне два нови моста над река Дунав - Русе - Гюргево и Свищов - Зимнич.

Само мостът Русе - Гюргево обаче може да бъда финансиран с евросредства, тъй като е част от трансевропейската транспортна схема.

Попитан кога ще е първата копка на моста край Свищов, Борисов каза, че предпочита да изчака 25-26 май преди да отговори, за да не бъде отново упрекнат от БСП, че е предизборно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама