БЛС и НЗОК започват преговори за цените на клинични пътеки

06:45, 13 май 19 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският лекарски съюз и Здравната каса поставят начало на преговори за цените на недофинансираните клинични пътеки. Лекарският съюз ще иска по-високи цени на клиничните пътеки в направления като педиатрия и белодробно лечение, както и в други области.

БЛС преподписва анекса към Националния рамков договор

Медиците настояват за увеличение на тяхната стойност при лечението на деца и бременни след поредица от протести в педиатричната болница в София. От браншовата организация ще поискат предоговаряне и на други клинични пътеки, както и въвеждане на платена от държавата потребителска такса за преглед на дете.

Бойко Пенков: Няма да има ограничения за приема в педиатричната болница

В края на миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев анонсира, че за целта се отблокират допълнителни 50 млн. лева от резерва на Касата.

Протестиращите медици блокираха столичен булевард

Българският лекарски съюз подкрепи протестиращите от Специализираната детска болница в София на проведения през почивните дни извънреден събор. 

Преди няколко дни заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева декларира, че на започващите преговори ще се приеме да няма ограничения при приема и лечението на деца в специализираната педиатрична болница в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама