Звездите Йордан Йовчев и Евгения Раданова ще карат колела на спортно събитие

07:30, 14 май 19 25 966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямото спортно събитие „София кара колело и тича за по-чист въздух“, в което Центърът за градска мобилност е съорганизатор заедно със „София - Европейска столица на спорта тази година е на 14 април.  Каним Ви на Велошествие и атлетически крос заедно със спортните звезди Йордан Йовчев и Евгения Раданова. Сборният пункт е на площад „Народно събрание“ в 9.30 ч. Велошествието тръгва от Народно събрание точно в 11.00, а бегачите стартират в 11.15 ч. по 5-километров маршрут из столичните булеварди до Южния парк, където ще има много забавни игри, концерти, викторини с награди и настроение за всички.

Седмица преди Цветница, нека заедно покажем как нашата столица може да бъде още по-цветна, забавна и чиста. Да слезем от автомобилите и да пробваме алтернативно придвижване в градската среда. Велосипедите са отлична възможност. Защото чистият въздух зависи от всеки един от нас.

Алтернативите на автомобилите:

  • 55 км велоалеи и мрежата непрекъснато се увеличава;
  • 22 000 дка паркове и градини в един от най-зелените градове на Европа града, които предоставят възможност за ходене пеша;
  • до края на 2019 г. 90% от градския транспорт ще бъде подменен и обновен. В последните няколко години Столична община реализира една от най-мащабните програми за модернизация на градския транспорт, която цели привличането на повече пътници и спирането на остарелите и замърсяващи автобуси.

София е столицата с най-много коли на глава от населението, като в 70% от автомобилите се вози само по един човек. Във връзка с това, Столична община се обръща към гражданите да използват предстоящото хубаво време, да слязат от личните си автомобили и използват алтернативно придвижване в градска среда -  да ходят пеша, да карат колело или да използват градския транспорт. Голяма част от софиянци, които се придвижват с колите си, от години не са ползвали градски транспорт - обръщаме се към тях да се качат в подновения градски транспорт и да променят представата си за него.

 Във връзка със събитието от 00.00 часа до приключване на мероприятието на 14.04.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Народно събрание”. Няма да може да се влиза с автомобили от  08.00 часа до приключване на мероприятието  по ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и пл. „Народно събрание”. А от 10.00 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”.

„София кара колело и тича за по чист въздух“ на 14 април. Заповядайте!

Тук може да следите подробности за събитието:

https://www.facebook.com/events/642697352835051/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама