Задържаха съучастниците на крадеца, прегазен от фермер в Болярино

19:25, 13 май 19 25 1514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за опит за кражба на две крави. Това са съучастниците на 30-годишния мъж, прегазен от 60-годишния собственик на животните - кипърецът Димитракис Пирилис, съобщава DarikNews.

Случаят е от 11 май в землището на пловдивското село Болярино. Според прокуратурата действията на мъжете са извършени в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор.

До момента е установено, че около полунощ на 11 май двамата обвиняеми, заедно с починалия им съучастник, отишли във ферма в землището на с. Болярино, с намерение да извършат кражба на селскостопански животни - две крави. Те били забелязани от собственика на фермата, който ги подгонил с автомобила си. Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване 30-годишният бил застигнат и блъснат от автомобила. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. Другите двама, 28-годишни, успели да избягат, но по-късно са задържани от полицията. 

Засилено полицейско присъствие в Болярино, след като местен бизнесмен прегази крадец

Единият от тях е осъждан 9 пъти, а другият - два (за кражби на селскостопански животни).
 
„Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Разследването по случая продължава.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама