ГЕРБ представи листата си за европейските избори пред близо 800 души в Сливен

15:40, 14 май 19 25 1808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В препълнена зала в Драматичен театър "Стефан Киров", по време на концерт-спектакъл „Европа за нас и ние за Европа“, беше представена листата на ГЕРБ и СДС в Сливен. Заради огромния интерес към събитието, във фоайето на театъра беше поставен екран, на който също десетки хора гледаха случващото се в залата.

На концерта, кметовете на четирите общини от област Сливен, представиха реализираните проекти с европейски средства. Кметът на Сливен Стефан Радев обяви, че от 2007 година досега, в общината са реализирани над 60 проекта с европейско финансиране, за над 100 милиона лева. От началото на мандата до момента има 21 приключени или изпълняващи се проекти за 36 млн.лева.

Подготвят се три проекта за 14 милиона лева. Два проекта за близо 50 милиона лева, подадени в предния мандат, са спасени от провал в мандата на Стефан Радев. 65 са проектите за насърчаване на предприемачеството и инвестициите в общината от 2014 до 2017 г. Над 32 млн.лева е безвъзмездната помощ за местните стартиращи предприемачи и съществуващи фирми.

„Преобразяваме Сливен с подкрепата на правителството на ГЕРБ и сериозната работа по европейски проекти. Поставихме основи за по-добро развитие на общината и по-добри условия за живот. Довършихме изоставени проекти, оправихме грешки, допускани години наред. Имаме ясна визия какво ще правим занапред, за да останат тук децата ни - нашата основна грижа“, каза Стефан Радев.

Кметът на Нова Загора Николай Грозев обяви, че в общината с европейски средства са санирани 10 жилищни сгради, подобрена е енергийната ефективност на Професионална гимназия по селско стопанство и СОУ „Иван Вазов“ - начален етап в Нова Загора“. Обновени са сградите на Районно управление „Полиция” в Нова Загора и РС "ПБЗН". Извършена е реконструкция на девет улици в Нова Загора, на Централна пешеходна зона и Централен площад , обособено е междублоково пространство в жк „Загоре” в зона за отдих .

В община Котел от влизането в ЕС досега в общината са реализирани 20 проекта на стойност общо 29 632 694 лв. С реализираните проекти е подобрена инфраструктурата на община Котел. Извършена е подмяна на улично и обществено осветление с енергоспестяващо. Подобрено е състоянието на образователната инфраструктура, чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност в три основни училища в селата Ябланово, Тича и Градец. Предстои реализиране на три инфраструктурни проекта. Рехабилитация на 4 основни улици и тротоарни настилки в Котел на стойност 2 182 095 лв. Изграждане и реконструкция на ВиК в Община Котел за 6 914 287 лв. Ще се подобри и енергийната ефективност на общински сгради. По проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е създадено общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустрояване” като е създадена заетост на 35 лица.

В община Твърдица във връзка с превенцията на горските пожари е изградена Високотехнологична система за наблюдение. Стойността на проекта е 625 000 лв. Ремонтирани са два стадиона в град Твърдица и село Бяла паланка. Изградена е спортна площадка във град Шивачево и картинг писта на мястото на старият стадион в град Твърдица. Стойността на проекта е 5 600 000 лв. Рехабилитирани са близо 9 километра общинска пътна мрежа. Ремонтирани са участъците от главният път София - Бургас и отсечката между Шивачево и Сборище на стойност 3 200 000 лв. Подменено е уличното осветление на 10 населени места.

Гости на концерт-спектакъла бяха кандидатите за евродепутати от Лиляна Павлова и Ева Майдел. Листата представи кандидатът за евродепутат Камен Костов. По време на церемонията Лиляна Павлова заяви, че чрез изпълнените проекти с европейско финансиране общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са доказали, че Европа е тук. „Неслучайно вечерта беше посветена на младите хора - те са бъдещето на България и Европа, затова за нас е важно нашите политики да отговарят на техните очаквания и визия, защото основната ни цел е младите българи да останат да се реализират в родината“, каза Лиляна Павлова.

Европа трябва да си върне духа, а не само да говори за кризи и проблеми. Знаем как да го направим, заяви от своя страна Ева Майдел.

„Мотивацията ми да работя в Европейския парламент е да доведа политиките на Европа по-близо до хората. Предвид опита ми като пчелар и човек, който се е занимавал с реализация на български мед в Западна Европа, ще работя за нови екологични мерки свързани с опрашването, което ще е основен акцент в новата Обща селскостопанска политика, за засилване на качествения контрол на меда, внасян от трети страни и за ефективно българско земеделие, приоритетно за малките земеделски стопанства и биоземеделие“, каза Камен Костов.

По време на спектакъла 60 абитуриенти – отличници получиха книгата „История на Сливен“ и послание. „Нашата голяма любов и предизвикателство са младите хора. Гордеем се, че сте лауреати от различни състезания, конкурси и олимпиади, и Сливен има какво да покаже на Европа и света. Ние ще се постараем младите хора да се върнат сред нас и да станат нашите нови водачи. Стигнете мечтите си! И Ви чакаме - тук, отново, сред нас! Изпращаме ви, за да продължите своето надграждане в образованието, там, където е вашата мечта. Подаряваме ви историята на нашия край, с посланието, тази история един ден някой от Вас тук да продължи нейното списване, а вие да сте част от това продължение като новите духовни водачи и управленци на местната общност. Успех, млади съграждани“, каза народният представител и областен ръководител на ГЕРБ Сливен Десислава Танева.

„Благодаря на всички за подкрепата и лоялността през годините. Най-голямото ни предизборно събитие в Сливен доказа, че няма граници за стремежа на хората към промяна и живот в истинска демокрация. Нека не забравяме, че България е част от голямото европейско семейство и заедно с нашите близки и приятели да гласуваме с номер 12 на 26 май!“, каза още Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама